Despre noi

Speranţa Senior man holding a blue cancer awareness ribbon
Doctor For Cancer Prevention
Grupul „Speranţa”

Istoric

Grupul „Speranţa” din municipiul Braşov a fost înfiinţat în anul 2010, de un grup de voluntari şi parteneri susţinători inimoşi, care au implementat proiectul „Speranţa – grup de sprijin pentru femeile cu cancer la sân din municipiul Braşov”, în cadrul Iniţiativei Globale de Conştientizare asupra Cancerului la Sân, desfăşurată în România de Fundaţia Susan G Komen for the Cure din SUA.                                         Din 2014 Grupul „Speranţa” funcționează ca activitate distinctă a Asociației “Îngrijire acasă“, organizaţie neguvernamentală, independentă de furnizorii de servicii de sănătate și industria farmaceutică. Asociaţia „Îngrijire Acasă” a fost înfiinţată în 9 decembrie 2013, având ca nucleu Grupul „Speranţa”, pe baza nevoilor identificate de acesta şi neacoperite de sistemul public de sănătate, pentru a veni în completarea serviciilor de sănătate publică existente.

De 20 de ani în sprijinul femeilor diagnosticate cu cancer și educație pentru sănătatea femeii. Misiunea noastră este să contribuim la îmbunătăţirea calităţii vieţii femeilor cu cancere ginecologice, să salvăm vieți prin satisfacerea celor mai critice nevoi neacoperite de sistemul de sănătate, să contribuim la creșterea gradului de educație, conștientizare și responsabilizare individuală asupra propriei sănătăți a femeilor din comunitatea noastră.

Echipa este mulți-profesională formată din voluntari: consilier pacienți, facilitator educație, psiho-terapeut cu 10 de experiență în psiho-oncologie și lucru cu grupurile de suport emoțional, nutriționist, kineto-teraput, consilier juridic pentru drepturile pacientului și asiguratului.

Afilieri

Ca membru în organizații naționale și internaționale, avem acces la cele mai noi informaţii despre prevenirea, diagnosticarea şi tratarea cancerelor la femei, prin participarea la cursurile şi seminariile organizate de acestea.

Datorită Grupului „Speranţa”, asociația a devenit membră cu drepturi depline a Reţelei pentru Sănătatea Sânului din România, a Women Empowerment Cancer Advocacy Network (WE CAN), a Reţelei Globale a Pacienţilor cu Sarcom (Sarcoma Patient Advocate Global Network – SPAGN), a Coaliției  Europene a Pacienţilor cu Cancer (European Cancer Patient Coalition –ECPC), a Reţelei Europene a Grupurilor de Advocacy în Ginecologie Oncologică (ENGAGe) a Societăţii Europene de Ginecologie Oncologică (ESGO), a Asociației Pacienților cu Cancer din Europa (Cancer Patient Europe).

Pink breast cancer ribbon. Breast cancer symbol.
Cancer